Make your own free website on Tripod.com

[ home ]

 Sejarah = perutusan = perasmian = falsafah = lagu = logo = ikrar = panduan = mata pelajaran = warga pentadbir = kurikulum = ko-kurikulum = halatuju = pangkat = data pelajar = putera-puteri = pibg = kelab komputer = pendaftaran = jasamu dikenang =


PERHIMPUNAN MINGGUAN

  1. Perhimpunan sekolah diadakan di kawasan sekolah pada setiap hari jumaat jam 7.00 hingga jam 7.35 pagi.
  2. Semua pelajar mestilah berbaris di tempat perhimpunan tepat pada waktunya dan tidak dibenarkan membuat bising serta berbual antara satu sama lain.
  3. Perbarisan hendaklah diatur secara tersusun oleh Ketua Umum / Pelajar Bertugas mengikut kelas masing-masing . Ketua dan penolongnya mesti berada di hadapan sekali mengikut kelas dan para pengawas sekolah mestilah berada di belakang perbarisan.
  4. Semua pelajar hendaklah menyanyikan 3 buah lagu rasmi sekolah dengan penuh semangat iaitu zikir Asmaa'ul Husna, Lagu Negaraku, Lagu Sabah Tanah Airku dan Lagu Rasmi Sekolah.
  5. Semua pelajar hendaklah berkelakuan penuh disiplin, diam dan mendengar dengan teliti ucapan dan pengumuman yang disampaikan.
  6. Setelah selesai perhimpunan pelajar hendaklah masuk ke kelas masing-masing dengan teratur. 
  7. Pemeriksaan rupa diri pelajar akan dibuat selepas perhimpunan umum minggguan.

Ke atas

Penerimaan Pelajar Baru - Kehadiran Ke Sekolah - Perhimpunan Mingguan - Tatalaku Dan Disiplin Sekolah - Pakaian Dan Kekemasan Diri- Bahasa Pengantar - Ujian Dan Peperiksaan - Kegiatan Ko-Kurikulum - Pembayaran / Yuran Sekolah - Kemudahan Yang Disediakan - Pelawat / Tamu Sekolah - Surat Menyurat