Make your own free website on Tripod.com

[ home ]

 Sejarah = perutusan = perasmian = falsafah = lagu = logo = ikrar = panduan = mata pelajaran = warga pentadbir = kurikulum = ko-kurikulum = halatuju = pangkat = data pelajar = putera-puteri = pibg = kelab komputer = pendaftaran = jasamu dikenang =

PELAWAT

  1. Pelajar-pelajar tidak dibenarkan membawa masuk pelawat-pelawat atau orang-orang luar tanpa kebenaran Pengetua atau guru yang berkenaan.
  2. Pelawat-pelawat atau orang-orang luar tidak dibenarkan berjumpa pelajar -pelajar sekolah atau sebaliknya tanpa kebenaran Pengetua atau guru yang berkenaan.
  3. Jika pelawat atau ibubapa / penjaga yang datang itu berhajat membawa keluar pelajar berkenaan kerana sesuatu sebab yang sangat mustahak, kebenaran hendaklah didapati terlebih dahulu dari Pengetua atau guru yang berkenaan.
  4. Pelawat-pelawat wanita hendaklah menutup aurat ketika berada di kawasan sekolah.
  5. Panggilan telefon untuk pelajar-pelajar tidak akan dilayan kecuali pada masa-masa kecemasan.
  6. Pelajar-pelajar hendaklah sentiasa menghormati mana-mana pelawat yang masuk ke kawasan sekolah.
  7. Pelajar-pelajar hendaklah melaporkan dengan serta-merta kepada Pengetua atau mana-mana guru, sekiranya melihat orang-orang yang memasuki kawasan sekolah dengan tujuan yang mencurigakan.

MASA MELAWAT

  1. Pelawat hanya dibenarkan melawat pada tiap-tiap hari Sabtu , Ahad dan hari-hari kelepasan am sahaja iaitu dari jam 9.00 petang hingga jam 5.30 petang.
  2. Bagi pelawat yang akan berjumpa dengan Penghuni Asramaa tidak dibenarkan kecuali mendapat kebenaran dari pihak sekolah atau asrama . Yang bukan muhrim tidak digalakkan melawat.
  3. Pelawat boleh berjumpa dengan yang dilawati itu hanya di bilik tamu yang disediakan sahaja.

Ke atas

Penerimaan Pelajar Baru - Kehadiran Ke Sekolah - Perhimpunan Mingguan - Tatalaku Dan Disiplin Sekolah - Pakaian Dan Kekemasan Diri- Bahasa Pengantar - Ujian Dan Peperiksaan - Kegiatan Ko-Kurikulum - Pembayaran / Yuran Sekolah - Kemudahan Yang Disediakan - Pelawat / Tamu Sekolah - Surat Menyurat